БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
КОЛЕКЦИЈА СРБИЈА И КОМЕНТАРИ

УРЕДНИЦИ: Горан Петровић, Миодраг РаичевићТИТО, ПОГОВОР
ТИТО, ПОГОВОР
Предраг Ј. Марковић и Владимир Кецмановић
прво издање, 2012, 19 х 25 цм, 296 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1329-0
935,00 РСД
654,50 РСД

УПОЗОРЕЊЕ!

Читање текстова историчара Предрага Ј. Марковића и књижевника Владимира Кецмановића, као и разгледање фотографија из фондова Музеја историје Југославије, окупљених у књизи Тито, Поговор може да изазове снажна, често противречна осећања.

Неки се радо сећају, а неки баш и не, али се не може порећи да смо имали Тита. И све редом што уз левичара с манирима монарха следује. И поштену борбу с непријатељом и беспоштедно стрељање класних непријатеља. И одузимање и давање. Имали смо и Голи оток и цео свет. Имали смо и дресиране вучјаке и распуштене пудлице. Имали смо и братство и јединство, а за Нову годину и мандарине. Имали смо и школство и здравство и станове, мада смо имали и све веће дугове. Било је и гипсаних попрсја у регалима и бронзаних статуа на трговима. Имали смо филмску и друге индустрије. Неки кажу да смо имали и нуклеарне планове, али смо од њих одустали ради општег мира. А, богме, има оних који тврде да смо имали и васионски програм, али га продадосмо Американцима. Но, сасвим је сигурно да смо имали прве покретне степенице на Балкану...

У сваком случају, сећао га се неко радо или не, имали смо Тита и све што уз њега следује. Међутим, то да је Тито имао нас – то данас ретко ко признаје. Уопштено, народи воле да имају вође, али обрнуто већина одриче. Због тога није једино питање – ко је био Тито. Можда је много важније питање – ко смо били ми.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС