БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција ТРАГОВИ

УРЕДНИК: Јовица Аћин


Окупља појединачна издања у распону од уметничких монографија до специфичне документаристике. Та дела се могу налазити у свакој библиотеци, могу бити сврстана у сваку колекцију и зато стоје за себе и за нас, па куда год и за чим год да се машите – она су ту. Позивају вас, па ако им се одазовете – нећете промашити.

АТЛАС ЗАБАЧЕНИХ ОСТРВА
АТЛАС ЗАБАЧЕНИХ ОСТРВА
Педесет острва на којим никад нисам била и на која никад нећу отићи
Јудита Шалански
превела Александра Бајазетов, друго издање, 2020, 18,4 х 25,8 цм, 144 стр., тврд повез, латиница
ISBN 978-86-519-1672-7
1.320,00 РСД
924,00 РСД

У нама увек чучи путник у непознате крајеве или нас макар прожима романтика путовања. Ова јединствена књига, чудесно дизајнирана, с мапама, прави картографски бисер, открива нам педесет острва за која нисмо ни знали да постоје на свету и вероватно никад на њих нећемо отпутовати, а ипак, са овим Атласом, као да смо на њима били.

Полазећи од историјских догађаја и научних извештаја, Јудита Шалански нас води у дивну авантуру о којој ћемо затим дуго сањати.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС