БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција ТРАГОВИ

УРЕДНИК: Јовица Аћин


Окупља појединачна издања у распону од уметничких монографија до специфичне документаристике. Та дела се могу налазити у свакој библиотеци, могу бити сврстана у сваку колекцију и зато стоје за себе и за нас, па куда год и за чим год да се машите – она су ту. Позивају вас, па ако им се одазовете – нећете промашити.

ОГЛЕДАЛО НИШЧИХ ДУША
ОГЛЕДАЛО НИШЧИХ ДУША
Маргерит Порет
превео Лазар Нешић, прво издање, 2018, 12 х 20 цм, 276 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2187-5
1.100,00 РСД
935,00 РСД

Алтернативни пут ка божанској љубави у свету у којем она ишчезава!

Спаљена на ломачи у Паризу 1310, Порет је лако могла бити заборављена. Али, као да је нека виша сила од ватре сачувала неколико примерака њене књиге због које је оптужена за неопростиву јерес. Пошто је пред инквизиторима одбила да опозове своје Огледало нишчих душа, Порет је осуђена на страшну смрт у пламену. Седамсто година доцније, ево тог духовног и поетског врхунског списа на српском језику. У њему гори пламен душе.

Ја сам Бог, каже Љубав, јер Љубав је Бог и Бог је Љубав. Ова Душа је Бог путем љубави, а ја сам Бог путем моје божанске природе; такође, ова Душа је Бог путем праведног закона Љубави.

Порет


Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС