БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција 1001 КЊИГА

УРЕДНИК: Јовица Аћин


Дела из бескрајне Вавилонске библиотеке, у џепном формату, за сваког, сваки трен и свугде, за читање, знање и љубав, за 1001 ноћ и 1001 дан. Колико год се понеке књиге из тог разноликог сплета могле учинити необичним, свакад су са далекосежним и озбиљним импликацијама. По духу отворене, изазовне или поверљиве, у видокругу им је увек разумевање животних појава и квалитет живота, као и постављање питања од којих не би требало да одвраћамо поглед.

СТВАРАЊЕ СВЕТА И ВРЕМЕ
СТВАРАЊЕ СВЕТА И ВРЕМЕ
Свети Августин
приредио и превео Небојша Здравковић, прво издање, 2018, 11x18 цм 132 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2182-0
550,00 РСД
468,00 РСД

Кад ме питате шта је време – не знам.

Кад ме не питате – знам.

(Августин)


У овим двема књигама из својих исповести, Стварање света и време и Небо и земља, Августин из Хипона, касније проглашен за свеца, живо износи своје виђење свакодневних питања која себи поставља готово сваки хришћанин.Шта је Бог радио пре него што је створио свет? Полазећи од чега и како га је створио? Да ли је време постојало пре стварања света? Како га мерити? Шта је Божја вечност? Да ли је прошлост различита од садашњости и будућности или је само неки субјективни доживљај? Да ли је небо изнад наших глава исто с Божјим небом? То су питања која себи постављамо свакодневно и на која Августин покушава да одговори с дубоком вером повезаном са здравим разумом.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС