БИБЛИОТЕКА LEXIS

Библиотека LEXIS обухвата широк спектар лексикографских и монографских издања: од речника, преко тематских и општих лексикона и енциклопедија, до научних и есејистичких радова, савремених и историјских, не само из домена лексикографије већ и из различитих области културе и науке, посебно науке о језику и језичке праксе.

Лексис
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Борисав Челиковић
Затвори
РЕЧНИЦИ И ЕНЦИКЛОПЕДИЈЕ
Градимо ли културу сећања и знања о себи? Познајемо ли градове Србије?

Остали уредници: Милојко Кнежевић, Миливоје Стефановић, Светлана Гавриловић.


АРАПСКО СРПСКИ РЕЧНИК
АРАПСКО СРПСКИ РЕЧНИК
Драгана Кујовић
прво издање, 2017, 21 цм, 400 стр., тврд повез, латиница
ISBN 978-86-7448-628-3
1.650,00 РСД
1.238,00 РСД

У намери да обезбедимо арапско-српски речник мањег обима којем би најбоље одговарао назив „џепни“ или „пиручни“ речник, приступили смо прикупљању оне лексичке грађе која је нужмо ограничена на речи у свакодневној употреби, с мањим бројем фраза, идиома и стручних термина. Обим овог речника, с обзиром на основну концепцију његове израде, могао је допустити присуство оних струлчних речи и идиома који су блиски свакодневном животу. Израда српско-арапског речника, предвиђена је као логичан наставак и други део исте речничке целине.

Овај речник окупио је лексику савременог арапског књижевног  језика који је у писаној форми присутан широм арапског света, с изузетком појединих колоквијализама који су због фреквентности и ширине употребе стекли право сврставања у оквир лексике књижевног језика.

(Др Драгана Кујовић, приређивач)

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2018 — Службени гласник РС