БИБЛИОТЕКА LEXIS

Библиотека LEXIS обухвата широк спектар лексикографских и монографских издања: од речника, преко тематских и општих лексикона и енциклопедија, до научних и есејистичких радова, савремених и историјских, не само из домена лексикографије већ и из различитих области културе и науке, посебно науке о језику и језичке праксе.

Лексис
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Борисав Челиковић
Затвори
РЕЧНИЦИ И ЕНЦИКЛОПЕДИЈЕ
Градимо ли културу сећања и знања о себи? Познајемо ли градове Србије?

Остали уредници: Милојко Кнежевић, Миливоје Стефановић, Светлана Гавриловић.


ЛЕКСИКОН БЕЗБЕДНОСТИ
ЛЕКСИКОН БЕЗБЕДНОСТИ
Мило Бошковић
саиздаваштво са Правним факултетом Универзитета у Новом Саду, првo издање, 2017, 19 х 26 цм, 864. стр., тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2090-8
4.400,00 РСД
3.740,00 РСД

Лексикон безбедности обухвата 5.200 појмова из области основних и ужих дисциплина безбедносних наука и студија безбедности. Даје основна значења појмова, с њиховим етиолошким основама, феноменолошким и правним изразима и савременим тумачењима садржаја. Лексикон обрађује: опште појмове безбедности (колективне, националне, људске, економске, информационе, еколошке, личне и др.), као и њихове посебне елементе; факторе угрожавања безбедности (изазове, ризике и претње); појмове из одговарајућих међународних и националних система спречавања и сузбијања свих облика угрожавања безбедности (организација, средства, снаге и мере); теоријске појмове из области безбедности; кривична дела којима се санкционише угрожавање основних добара и вредности друштва.

По концепцији мултидисциплинаран, Лексикон нуди садржаје за практичну примену и у другим областима: кривичноправним, криминолошким, криминалистичким, социјално-патолошким, пенолошким и другим сродним и граничним дисциплинама. Селектује и презентује постојећа знања и појмове из теорије и праксе, објашњава основне категорије и најважније термине безбедности који се јављају у домаћој литератури и пракси, чинећи их јаснијим у поимању и пријемчивијим у примени.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС