БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови и Сопствена соба.

Књиге су штампане у ћириличном писму.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција НОАР

УРЕДНИК: Петар В. Арбутина


АМЕРИКА НОАР
АМЕРИКА НОАР
уредник Џони Темпл
превеo Милан Ђурић, прво издање, 2019, 14 x 20,5 цм, 678 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2135-6
1.485,00 РСД
1.039,50 РСД

Антологијски избор америчког ноара више од шестсто аутора, из четрдесет књига!

Прича као јединствен књижевни жанр враћа се у фокус читалачког интересовања управо кроз ноар – односно крими и трилер жанр. Њујоршки издавач до сада је објавио 59 књига ноара, од којих је 40 посвећено градовима у Северној Америци. У овом избору заступљена је најмање по једна прича из свих 40 књига, стварајући јединствену ноар мапу Америке. Уредник америчког издања Америка ноара каже да једини аутор с његове листе писаца које желео да укључи у антологију чији рад није овде заступљен јесте онај коме дословно није успео да уђе у траг, што су околности које се потпуно уклапају у дух серијала Ноар.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС