БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата неколико едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Славиша Орловић (актуелни уредник), Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013)│Остали уредници едиција: Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Едиција СТУДИЈЕ БЕЗБЕДНОСТИ

УРЕДНИЦИ: Илија Вујачић (од јула 2005. до краја јуна 2013)

у сарадњи с Владимиром Цветковићем


Едиција Студије безбедности је заједничка едиција Службеног гласника и Факултета безбедности у Београду. Обухвата књиге у којима се анализирају питања безбедносног менаџмента, геополитике, рада обавештајних и других безбедносних државних и парадржавних агенција, закључно са историјским студијама безбедности усредсређеним на Србију и њено окружење.


АНТИТЕРОРИЗАМ
АНТИТЕРОРИЗАМ
Радослав Гаћиновић
друго измењено и допуњено издање, 2015, 16 x 24 цм, 468 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1880-6
880,00 РСД
660,00 РСД

Монографија „Антитероризам“ свеобухватна је  анализа феномена савременог тероризма и антитероризма. Проф. др Радослав Гаћиновић, анализира интердисциплинарно проблем антитероризма, упозорава да је нарушавање система интегралне безбедности од стране унутрашњег међудржавног и транснационалног тероризма на почетку XXI века реалност. У овој књизи свеобухватно се по први пут нашој јавности предочава феномен тероризма, откривају његове нове одлике, као пре свега политичког, правног и безбедносног проблема. У овом издању анализиране су различите антитерористичке мере које предузима држава. Посебно јасно и свеобухватно је интерпретирана научна анализа антитерористичких мера УН-а, допринос међународног права у сузбијању и инкриминисању савременог тероризма, уз критичку анализу свих међународноправних аката који се односе на савремени тероризам и антитероризам.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2018 — Службени гласник РС