БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција УМЕТНОСТ У ГАСТРОНОМИЈИ

УРЕДНИЦА: Милка Зјачић АврамовићБЕЛЕШКЕ ИЗ МОНЕОВЕ КУХИЊЕ
БЕЛЕШКЕ ИЗ МОНЕОВЕ КУХИЊЕ
Клер Жоај
превео Александар Гордић, прво издање, 2018, 20 х 24 цм, 204 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2102-8
1.232,00 РСД

Дивна сећања на живот Алисе и Клода Монеа у Живернију, у њиховој кући с душом, окруженој раскошним вртом. У књизи се налазе старе породичне фотографије, скоро 200 рецепата и бележака за јела која је Моне волео, права сведочанства аутентичне гурманске прошлости, фотографије реконструисане породичне атмосфере и различитих јела, уз предговор, многи кажу, највећег светског кувара, Жоела Робишона, који је прилагодио све рецепте, тако да њихова припрема не представља тешкоћу. Узбудљива књига која открива изузетну личност Клода Монеа, сликара који је желео да наслика начин на који птица пева.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС