БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ СВЕТА

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Бранко Кукић, Татјана Чомић

Ранији уредници: Јовица Аћин

Шта је у књижевности света најбоље? Дела старих и модерних класика, као и из пера савремених светских писаца, биће наши Гласови света. Романи, приче, па и песме, укратко књижевна дела свих врста и из свих језика, а без којих је наш живот незамислив или ће бити незамислив кад се упознате са Гласовима света – ето нашег поклона који ћете волети и са којим ћете се наћи у самом срцу креативне имагинације језика без граница.


БОГ СТАНУЈЕ У ВЕДИНГУ
БОГ СТАНУЈЕ У ВЕДИНГУ
Регина Шер
превела с немачког Маја Анастасијевић, прво издање, 2021, 13,5 х 20 цм, 368 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2449-4
1.485,00 РСД
1.039,50 РСД

Литерарни споменик једном времену од ауторке награђеног романа Боровица!


У некадашњем црвеном Ведингу, сиромашном крају Берлина, у Утрехтер штрасе налази се оронула зграда. Током своје бурне историје била је уточиште многим губитницима, изопштенима, изданима и прогоњенима који су тражили своје парче среће. Сви ликови су судбински повезани. Лео, Јеврејин који се после седамдесет година враћа из Израела у Немачку, иако то никада није желео. Његова унука Нира, заљубљена у Амира, који је у Берлину отворио ресторан брзе хране у којем продаје фалафел. Лајла, Синткиња која уопште није знала да су ту некада живели њени преци, и најзад Гертруд, која је 1944. пронашла Леа и његовог друга Манфреда у њиховом скровишту на тавану, али их није издала.

Приповедачки тон је веома упечатљив, садржајан и снажан, али никада није морализаторски, а поготово није патетичан. За читаоце без предрасуда ова књига је непроцењиви дар.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС