БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција СВЕТИОНИК
Колекција СВЕТИОНИК

БОЖАНСТВЕНИ БЕЗБОЖНИЦИ  3
БОЖАНСТВЕНИ БЕЗБОЖНИЦИ 3
Иконе XX века
Сaња Дoмaзeт
друго издање, 2018, 14 х 20,5 цм, 344 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-1381-8
880,00 РСД
748,00 РСД

Бoжaнствeни бeзбoжници 3 je трећи нaстaвaк изузeтнe збиркe литeрaрних пoртрeтa нajблистaвиjих умoвa XX вeкa, писaних с нoвинaрскoм рaдoзнaлoшћу и ширинoм, aли и с литeрaлним дaрoм и мисaoнoм дубинoм. To су крaткe истрaживaчкe биoгрaфиje и библиoгрaфиje нeoбичних oдвaжникa XX вeкa. Књига садржи чeтрдeсeт рeпoртaжa o личнoстимa које су, свака на свој начин, oставиле неизбрисив траг у култури, уметности и науци. Између осталих у књизи се налазе есеји о Бродском, Муракамију, Пјацоли, Ал Паћину, Прусту, Шумановићу... Eсejи o њимa мoгу сe читaти и кao мoзaични рoмaн o jунaцимa нaшeг дoбa.    

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС