БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата више едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Славиша Орловић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013), Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Едиција ТРАГ

УРЕДНИК: Славиша Орловић


Едиција ТРАГ обухвата најзначајнија дела домаћих и страних аутора, који својим делима остављају дубог траг у области којом се баве. Овим књигама отвара се перспектива дебата, истаживања и различитих приступа у области друштвених наука, а пре свега политичких наука, права, економије, социологије и филозофије. Дела обухваћена овом едицијом трагају за одговорима на најважнија питања савременог друштва.

ВЕЛИКА СТРАТЕГИЈА ХАБЗБУРШКЕ МОНАРХИЈЕ
ВЕЛИКА СТРАТЕГИЈА ХАБЗБУРШКЕ МОНАРХИЈЕ
А. Вес Мичел
превела Вања Савић, прво издање, 2022,15 х 23 цм, 520 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2317-6
2.750,00 РСД
2.337,50 РСД

У веку за који нам се чини да је на путу да изроди такав обим геополитичког нереда какав нико није могао ни да претпостави у опојним данима после 1989. године, искуства једног царства које је прегрмело векове промена и на чијем су тлу стратешка питања тог времена неповратно испреплетана, чине се релевантнијим него икад.

Поуке које се могу извуци из успеха и неуспеха хабзбуршке Аустрије, ако ништа друго, имају већу вредност у време када последице традиционалног геополитичког супарништва нису ни најмање умањене удаљеношћу, технологијом или протоком времена. Аутор се нада да ова књига може да понуди помоћ у овладавању овим изазовима, мада можда никада њиховом потпуном савладавању, како би се задржало глобално вођство Америке и како би се добре стране вештог коришћења географског положаја између побочних евроазијских земаља у протеклих седамдесет година пренеле будућим генерацијама.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС