БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција СЛИКА И РЕЧ

УРЕДНИК: Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић


Српска књижевност има лепу есејистичку традицију у дијалогу с песничком уметношћу, филозофијом и уметношћу уопште. Требало би да то буде антологијски увид у стварност српског есеја данас. Наравно, и у „разговору“ с традицијом трагаће се за блиставим тренуцима најслободније и најузбудљивије форме мишљења. Дакле, на дневном реду је есеј као заносна, очаравајућа стваралачка игра.

ГЛЕ!
ГЛЕ!
Бедекер једног лакомисленог Канта
Ласло Блашковић
прво издање, 2016, 20 х 24 цм, 124 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-1069-5
1.320,00 РСД
1.122,00 РСД

После свега, иза путовања, ма колико дискурс путовања био весео и шарен, у устима остане исти укус као после Камијеве меланхоличне реченице која вели да је у свету без илузија сваки човек странац, каже путописац. Стога, књига путописа Ласла Блашковића идеална је прилика да гле!дајући земље и градове очима једног писца постанете светски путник седећи у својој соби.

Добитник награде „Љубомир П. Ненадовић” за најбољу путописну књигу на српском језику у 2016/2017.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС