БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција УМЕТНОСТ У ГАСТРОНОМИЈИ

УРЕДНИЦА: Милка Зјачић АврамовићДА ВИНЧИЈЕВА КУХИЊА
ДА ВИНЧИЈЕВА КУХИЊА
Тајанствена историја италијанске кухиње
Дејв Девит
превела Марија Димитријевић, прво издање, 2019, 20 х 24 цм, 220 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2219-3
1.430,00 РСД
1.216,00 РСД

Свака прича о храни мора да буде и прича о људима, па ни ова књига није изузетак. Она је само део фасцинантне и мало познате приче о пореклу италијанске кухиње.

У своје време, Леонардо је био познатији по организовању раскошних банкета и спектакуларних позоришних представа него по свом уметничком генију. Иронично је да је био вегетаријанац и да није учествовао у гозбама. У књизи Да Винчијева кухиња на посебан начин се прилази италијанској кухињи од ренесансе до модерног доба, кроз белешке о кувању, пишу и кухињским изумима. Ту су и оригинални рецепти раних мајстора кувања, као и истраживачки и историјски приказ трансформације, развоја и значаја италијанске кухиње.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС