БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Едиција ИЗМЕЂУ КРАЈНОСТИ

УРЕДНИК: Владимир КецмановићДВАНАЕСТИ ИГРАЧ
ДВАНАЕСТИ ИГРАЧ
Вуле Журић
прво издање, 2018, 12 х 20 цм, 168 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2212-4
550,00 РСД
468,00 РСД

Вуле Журић, један од најплоднијих савремених српских прозаиста, као и многе његове колеге, огледа се и у другим жанровима. Један од њих је есејистика, којој, опет, за разлику од бројних колега, приступа доследно свом основном позиву. Он обрађује различите феномене, од којих многи, барем на први поглед, са књижевношћу немају непосредне везе. Али све те теме Журић посматра и третира искључиво као књижевник. Чланици и есеји сабрани у овој књизи најбоље сведоче о таквој посвећености и доследности.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС