БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција ГЛАСНИК

УРЕДНИК: Јовица Аћин


Мултиформна библиотека у којој су дела из различитих области знања и искуства, са богатим и подстицајним, мислилачким и доживљајним, истраживачким и визионарским, и уопште откривалачким садржајем. Али, увек књиге из којих се може учити и које се могу волети, књиге добрих гласова и из пера изванредних гласника.

ДЕЛА ЉУБАВИ
ДЕЛА ЉУБАВИ
Неколико хришћанских разматрања у облику беседа
Серен Киркегор
превео Предраг Црнковић, прво издање, 2020, 12 х 20 цм, 460 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2394-7
1.320,00 РСД
1.122,00 РСД

Један од најважнијих и последњих Киркегорових радова, први пут на српском језику, представља дубоко испитивање људског срца у којем „отац егзистенцијализма“ уводи читаоца у најскровитије тајне љубави. Она је за њега средишњи аспект човековог постојања и као таква га спасава из изолације и повезује са другима.

У Делима љубави Киркегора је водила сократска свест о читаоцу, у жељи да побуди његово разумевање, али и да га подстакне на акцију. Филозофски рад, написан да би био читан такорећи наглас, може бити изузетан почетак за проучавање Киркегорових списа и дочарање специфичног идеала љубави.

Реч је о љубави према Богу и љубави према ближњима, и отуда се аутор усредсређује на питања односа између нас и других.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС