БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови и Сопствена соба.

Књиге су штампане у ћириличном писму.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Наташа Марковић, Никола Вујчић, Миoдраг Раичевић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Јовица Аћин, Горан Петровић, Бранко Кукић
Затвори
Колекција СОПСТВЕНА СОБА

УРЕДНИК: Наташа Марковић


У пространом здању прозне уметности, добиле су сопствену собу. Биле су слободне да је наместе и украсе по сопственом нахођењу, да је поделе с ким год пожеле. Учиниле су је најособенијим делом књижевног здања, испуњеним најтананијим трептајима живота које су поделиле са нама. Стога је у Сопственој соби отелотворен чудесни дух књижевности које су писале жене.


ДОБА НЕВИНОСТИ
ДОБА НЕВИНОСТИ
Идит Вортон
превели Милан Комненић и Нађа Комненић, прво издање, 2013, 14 х 19,5 цм, 366 стр., тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1559-1
1.980,00 РСД
1.386,00 РСД

„Историјска перспектива, коју је Вортонова достигла – страсти из прошлости, заробљене у конвенцијама прошлости – овде се шири и захвата археолошку перспективу, према којој ће на нашим остацима једног дана стајати натпис: „Не зна се чему служе.“ Наши животи, тако пуни осећања, чежњи и егзотике, лепоте и привлачности, које нам природа подарује да би се у потпуности остварила, нису ништа друго него величанствено „у међувремену“, чије најблиставије могућности често морају да се заврше одрицањем. Испод своје мирне површине Доба невиности скрива амбис – амбис времена и трагедију људског постојања.“

Џон Апдајк

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС