ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција ЗАКОНИ И ПРОПИСИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


Едицију чине специјализована издања позитивноправних прописа у облику изворних закона и збирки прописа. Писци предговора и приређивачи збирки прописа су стручњаци који су учествовали у припреми текстова ових нормативних аката. Изворни закони садрже предговоре, а збирке прописа садрже уводни текст с потребним објашњењима и друге прилоге прилагођене одређеној циљној групи потенцијалних корисника. Прописи су груписани по сродности: тематској, проблемској и професионалној, како би корисници, у једној књизи, имали прописе потребне њиховој струци, делатности и интересовању.


ЗАКОН О ПРЕКРШАЈИМА
ЗАКОН О ПРЕКРШАЈИМА
Према стању законодавства од 8. децембра 2016. године са одабраним подзаконским актима
објашњења и регистар појмова Наташа Мрвић Петровић
треће измењено издање, 2017, 14 х 20 цм, 212 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0279-9
880,00 РСД
748,00 РСД

Доношење Закона о прекршајима представља наставак реформе прекршајног законодавства којим се постижу циљеви ефикасније заштите права и основних слобода грађана, повећање правне сигурности, економичности прекршајног поступка и делотворније извршење прекршајних санкција.

Треће измењено издање, у односу на претходно издање, усаглашено је са Законом о изменама и допунама Закона о прекршајима („Службени гласник РС“, број 13/16) и Одлуком Уставног суда број IУз-367/2013 („Службени гласник РС“, број 98/16), а садржи и одабране подзаконске акте (Правилник о обрасцу прекршајног налога и Правилник о приступу подацима из јединственог регистра неплаћених новчаних казни и других новчаних износа) и регистар појмова.

Проф. др Наташа Мрвић Петровић, научни сарадник Института за упоредно право и професор Правног факултета Универзитета „Унион“, аутор је уводног текста у коме су објашњене новине у прописима из прекршајног права.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2018 — Службени гласник РС