ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција ЗАКОНИ И ПРОПИСИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


Едицију чине специјализована издања позитивноправних прописа у облику изворних закона и збирки прописа. Писци предговора и приређивачи збирки прописа су стручњаци који су учествовали у припреми текстова ових нормативних аката. Изворни закони садрже предговоре, а збирке прописа садрже уводни текст с потребним објашњењима и друге прилоге прилагођене одређеној циљној групи потенцијалних корисника. Прописи су груписани по сродности: тематској, проблемској и професионалној, како би корисници, у једној књизи, имали прописе потребне њиховој струци, делатности и интересовању.


ЗАКОН О РАДУ
ЗАКОН О РАДУ
Према стању законодавства од 8. децембра 2018. године
допуњена и унапређена објашњења и тумачења Зоран М. Ивошевић
шесто измењено и допуњено издање, 2019, 14 х 20 цм, 196 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2452-4
693,00 РСД
589,05 РСД

У Закону су графички обележене измене и допуне, с последњим новелама објављеним у „Службеном гласнику РС“, број 113/17. Ово издање садржи и Аутентично тумачење одредаба члана 37. ст. 1–3, став 4. тачка 4) и члана 147. Закона о раду („Службеном гласнику РС“, број 95/18).

Уводни текст проф. др Зорана М. Ивошевић по обиму значајно превазилази форму стандардног предговора и представља водич кроз сâм Закон, јер су у њему подробно објашњене основне одредбе.

О аутору предговора

 Аутор уводног текста је редовни професор Правног факултета „Унион“ и аутор Коментара Закона о раду (З. М. Ивошевић, М. З. Ивошевић, Коментар Закона о раду, пето измењено и допуњено издање, Службени гласник, 2018)

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС