БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција УМЕТНОСТ У ТЕОРИЈИ И ИСТОРИЈИ

УРЕДНИЦА: Милка Зјачић АврамовићИГРА ЗА ГАЛЕРИЈУ
ИГРА ЗА ГАЛЕРИЈУ
Како помоћи савременој уметности у њеној борби да буде боље схваћена
Грејсон Пери
превео Миодраг Марковић, прво издање, 2019, 16 x 20 цм, 144 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2240-7
770,00 РСД
655,00 РСД

Ову књигу одликују изузетна комуникативност и живост духа. Оштроумна и забавна, она приказује Перија не само као ликовног уметника већ и као врсног писца... Она је дело човека који каже: „Мој посао је да уочавам ствари које други не уочавају.“ Пуна је дубоких увида и проницљивих судова. Мислим да је то разлог због којег људи воле Перија. Заиста је виспрен. Говори ствари за које бисмо пожелели да смо их се сами сетили и поставља питања која бисмо и сами поставили: Шта је уметност? Како можемо проценити да ли оно што посматрамо ичему вреди? Да ли је оправдано уважавати неке уметнике?

(Daily Telegraph)

 

Изванредно... Ова књига врви од успелих досетки, карикатура, незаборавних епиграма, али је, надасве, препуна инспиративних идеја, које вас терају да на свакој страници застанете и уђете у расправу с аутором. До сада нисам прочитала толико подстицајан кратки водич кроз уметност. Требало би га штампати као приручник за наставу у свим школама.

(Lin Barber, Sunday Times)

 

Перијева забавна и предивна књига неопходан је зачин свету који мора наставити да поставља тешка питања  уметности.

(Publishers Weekly)

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС