БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција НОВИ СВЕТ

УРЕДНИК: Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић, Весна Смиљанић Рангелов


Култура и уметност – велике жртве транзиције, глобализације. Шта је то ново што поништава идентитете култура? Присуствујемо ли умирању културних вредности? Да ли је нови поетички радикализам разарање супстанцијалних ознака културе и уметности? Шта се доиста дешава у савремености у којој доминирају идеолошке острашћености различитога кова у међусобним обрачунима око тога шта јесте прогресивно, а шта ретроградно? Да ли живимо у временима најидеологизованијег дискурса у култури и око ње? – одговоре ће нам давати аутори бритког духа и слободоумне мисли.

ИМА ЛИ ЖИВОТА ПРИЈЕ СМРТИ
ИМА ЛИ ЖИВОТА ПРИЈЕ СМРТИ
Роберт Торе
прво издање, 2021, 13,5 х 20 цм, 216 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2694-8
799,00 РСД
679,00 РСД

Питања живота тврда су и тешка, али ту су за тебе, да будеш спреман кад се испуни вријеме. Роберт Торе поставља тешка питања о животу, па пођимо редом.

Има ли живота пре смрти? Јеси ли живео? Колико си свој и прави? Која је твоја болест? Зашто си такав? Зашто патиш од те своје нарави? Смета ли ти што за тебе нема среће? Који је смисао твог живота? Ко ти је све крив зато што си такав? Јесу ли ти други криви што су живи? Зашто ово није живот за који си рођен? Зашто се не предаш? Знаш ли куда идеш? Знаш ли ко си? Докле овако? Колико си неискрен и лажан? Гадиш ли се самом себи? Бојиш ли се онога у што си се претворио? Јеси ли окајао и искупио грехе? Имаш ли душу? Како ти је, како ти је заиста? Живиш ли добро вођен живот? Живиш ли, или само трајеш? По чему си ти то добар? Кад си последњи пут учинио нешто добро без накнаде? Зашто ти не иде? Зашто си сам? Који су твоји унутрашњи завети? Имаш ли пријатеље, и по чему си у то сигуран? Воли ли те ко и чиме си то заслужио? Зашто си остао без благослова и заштите? Је ли твој живот потврђен у духу? Који су твоји простори слободе? Где ти је нестала ведрина постојања? Зашто твој живот није сретан и узвишен? Имаш ли поверења у милост која ће доћи? Јеси ли на путу искупљења? Јеси ли спреман за обраћење у духу? Имаш ли снаге за радикалан заокрет? Зашто си погрешно живео? И шта ћеш сада? Зашто ћеш тако брзо заборавити ова питања?

Имаш ли храбрости за ова питања? 

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС