БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови и Сопствена соба.

Књиге су штампане у ћириличном писму.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција НОАР

УРЕДНИК: Петар В. Арбутина


ИСТАНБУЛ НОАР
ИСТАНБУЛ НОАР
уредници Мустафа Зијалан и Ејми Спанглер
превела Андреа Стојилков, прво издање, 2019, 14 x 20,5 цм, 248 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2132-5
825,00 РСД
701,25 РСД

Најмрачније тајне границе Истока и Запада у најузбудљивијим ноар причама!

Неки мештани тврде да се прави грађанин Истанбула може препознати по томе што упорно тврди како ће отићи из града, али то никад не учини. Други тврде да прави грађани Истанбула не постоје – сви су однекуд придошли, нико није из Истанбула. Можда ови клишеи сведоче о томе како Истанбул истовремено привлачи и одбија; они су сведочанства естетске, економске, мистичне, необјашњиве привлачности овог града и његове склоности да или искорени или одбије своје становнике. То је град љубави и мржње, у коме се страсти распламсају, а потом се често гасе нагло, праћене осветом.

Добродошли у Истанбул ноар. Не улазите обувени нити оптерећени  очекивањима.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС