БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Едиција САПУТНИЦИ

УРЕДНИК: Маја ЖивковићИТАЛИЈОМ ИЗВАН УТАБАНИХ ПУТЕВА
ИТАЛИЈОМ ИЗВАН УТАБАНИХ ПУТЕВА
Доминик Фернандез
превео Бојан Савић Остојић, прво издање, 2023, 12,5 х 20 цм, 312 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2588-0
1.320,00 РСД
1.254,00 РСД

Шта ако се најлепше италијанске слике и скулптуре не налазе у чувеним музејима, палатама и црквама, већ су изван утабаних стаза, расуте по забаченим селима, изгнане у непозната или ретко посећивана места?

Та ремек-дела о чијем се постојању мало зна сакривена су и у забаченим сеоцима, али и на необичним местима – у банци, приватној капели, неприступачном клаустру, сакристији – у великим градовима попут Напуља, Рима, Фиренце, Болоње или Венеције. У потрагу за благом крећемо са југа Италије и пењемо се ка северу, пратећи у стопу Доминика Фернандеза на једном несвакидашњем поклоничком путовању. Од непознатог мозаика до рушевина тонаре, преко загонетног стиха, најлепше слике у Риму, прозирности мермера и тајне Капеле Св. Луке, преплављени смо ужитком и сензуалношћу којима се исказује ауторова љубав према Италији.

Добро дошли у срећно откривену Италију Доминика Фернандеза, познаваоца и страственог љубитеља Италије и њене културе.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС