БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција УМЕТНОСТ У ТЕОРИЈИ И ИСТОРИЈИ

УРЕДНИЦА: Милка Зјачић АврамовићИТИНЕРЕРИ - МОДЕРНА И МЕДИТЕРАН
ИТИНЕРЕРИ - МОДЕРНА И МЕДИТЕРАН
Траговима архитеката Николе Добровића и Милана Злоковића
Љиљана Благојевић
саиздаваштво са Архитектонским факултетом Универзитета у Београду, 2015, 20 х 24 цм, 240 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-1903-2
1.650,00 РСД
1.238,00 РСД

„Узбудљива, иновативна, оригинална и изузетно надахнуто написана студија о модерни на Медитерану, прати градитељску креативност и мисаоне конструкција Николе Добровића и Милана Злоковића кроз призму вишеслојне транспозиције идеолошких равни модернизма у митски медитерански простор, али и обрнуто." 

Миланка Тодић, Универзитет уметности у Београду 

„Функционална синтеза строгог научног разматрања заснованог на провереним чињеничким подацима, с једне, и врло занимљивог и однегованог писања, с друге стране, може се подвести под савремену категорију интердисциплинарних студија културе. Луцидно је пронађен и наслов текста, који гласи Итинерери, а што подразумева присни људски, уместо једино професионални однос обојице архитеката с географским и културним амбијентом њиховог деловања"

Јеша Денегри, Универзитет у Београду

„Посебно значајан допринос ове монографије јесте у томе што даје аргументовану научну дискусију и објашњење релација регионалне архитектонске мисли и праксе у односу на шири оквир европске архитектонске теорије."

Академик Ђорђе Злоковић, Српска академија наука и уметности

- Награда „Ранко Радовић“ за 2015. у категорији за критичко-теоријске текстове о архитектури, урбанизму и граду.

- ГРАН ПРИ 38. Салона архитектуре за 2015.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2018 — Службени гласник РС