ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Едиција КОМЕНТАРИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


У овој едукативно–практичној едицији објављују се стручна тумачења углавном системских закона, а посебна пажња поклања се анализи нових решења у нашем правном систему. Ова издања су значајна као путоказ за правилну примену прописа, упућују на релевантну судску праксу и међународне стандарде и расветљавају спорна теоријска питања.


КОМЕНТАР ЗАКОНА О РАДУ
КОМЕНТАР ЗАКОНА О РАДУ
Са одабраним подзаконским прописима, судском праксом и обрасцима за примену прописа
Зоран М. Ивошевић, Милан З. Ивошевић
осмо измењено и допуњено издање, 2021, 17 х 24 цм, 1162 стр., тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2770-9
3.630,00 РСД
3.086,00 РСД

Према стању законодавства од 19. новембра 2021. године

Коментар садржи одговор на бројне дилеме у примени овог закона, сагледане и кроз праксу Уставног суда и Врховног касационог суда. Осмо издање је измењено и допуњено, иако Закон о раду није новелиран у међувремену од објављивања петог издања. Његова примена је, међутим, унапређена судском праксом и аргументима који коментаре прописа чине уверљивијим. Ово издање обогаћује увећан број сентенци одлука највишег суда и образаца за примену радноправних прописа. Подзаконски акти су усклађени са изменама ових прописа.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС