ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција КОМЕНТАРИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


У овој едукативно–практичној едицији објављују се стручна тумачења углавном системских закона, а посебна пажња поклања се анализи нових решења у нашем правном систему. Ова издања су значајна као путоказ за правилну примену прописа, упућују на релевантну судску праксу и међународне стандарде и расветљавају спорна теоријска питања.


КОМЕНТАР КОНВЕНЦИЈЕ ЗА ЗАШТИТУ ЉУДСКИХ ПРАВА И ОСНОВНИХ СЛОБОДА
КОМЕНТАР КОНВЕНЦИЈЕ ЗА ЗАШТИТУ ЉУДСКИХ ПРАВА И ОСНОВНИХ СЛОБОДА
проф. др Драгољуб Поповић, проф. др Виолета Беширевић, др Славољуб Царић, проф. др Марија Драшкић, др Владимир Ђерић, проф. др Горан П. Илић, др Иван Јанковић, др Едо Корљан, проф. др Ивана Крстић, проф. др Танасије Маринковић, проф. др Татјана Папић
прво издање, 2017, 16 х 24 цм, 779 страна, тврд повез, латиница
ISBN 978-86-519-1772-4
4.000,00 РСД
3.000,00 РСД

Коментар Конвенције за заштиту људских права и основних слобода је рад групе аутора, међу којима су судије, адвокати, професори и некадашњи судија ЕСЉП и државни заступник пред Европским судом.

Конвенција обавезује Србију од 2004. године, и њене одредбе представљају део унутрашњег права наше државе. Упркос томе, ретке су књиге, попут ове, која на систематски начин обрађује све чланове Конвенције и додатних протокола ослањајући се на праксу Европског суда за људска права у Стразбуру.

Књига је од користи свима који се занимају за Конвенцију и њену примену, како практичарима, којима је пре свега намењена, тако и онима који се правом Конвенције баве с академског аспекта.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2018 — Службени гласник РС