ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција КОМЕНТАРИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


У овој едукативно–практичној едицији објављују се стручна тумачења углавном системских закона, а посебна пажња поклања се анализи нових решења у нашем правном систему. Ова издања су значајна као путоказ за правилну примену прописа, упућују на релевантну судску праксу и међународне стандарде и расветљавају спорна теоријска питања.


КОМЕНТАР КРИВИЧНОГ ЗАКОНИКА
КОМЕНТАР КРИВИЧНОГ ЗАКОНИКА
Према стању Кривичног законика од 1. децембра 2019. и стању законодавства од 21. маја 2019.
Зоран Стојановић
десето допуњено издање, 2020, 16 х 24 цм, 1292 стр., тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2483-8
4.000,00 РСД
3.400,00 РСД

Коментар је усклађен са изменама и допунама Кривичног законика из маја 2019. Ове измене Кривичног законика биле су бројне и значајне, а већина њих могу бити повод за криминалнополитичку расправу у погледу њихове оправданости. Од деветог издања Коментара, нарочита пажња је посвећена оним изменама и допунама Кривичног законика која могу бити предмет различитих тумачења и довести до проблема у примени. Због тога је, осим нових решења, Коментар допуњен и питањима од значаја за примену Кривичног законика код појединих кривичних дела и одредаба Општег дела. При томе је коришћена новија судска пракса. Ново, десето издање, садржи мањи број допуна. Реч је о спорним питањима код неколико кривичних дела која су захтевала детаљније објашњење (на пример, код кривичног дела фалсификовања исправе или кријумчарења људи).

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС