БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција УМЕТНОСТ У ТЕОРИЈИ И ИСТОРИЈИ

УРЕДНИЦА: Милка Зјачић АврамовићКОНФАБУЛАЦИЈЕ
КОНФАБУЛАЦИЈЕ
Џон Берџер
превео Миодраг Марковић, прво издање, 2020, 16 x 22,5 цм, 108 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2578-1
660,00 РСД
561,00 РСД

Конфабулација – допуњавање празнина у сећању измишљеним детаљима и фиктивним епизодама, то јест, причање измишљених, фантастичних прича као истинитих.

Књига под овим насловом састављена је од низа бележака, ауторових цртежа који наглашавају наратив, сећања и размишљања о животу, уметности, музици и политици.

Кад читате Берџера, живот вам се некако промени. Његова проза је мудра и лепа, на дирљив начин подстиче на размишљање. Читање је попут лаганог разговора с неким ко дели своје мисли о уметности, животу, пријатељству, случајним и свакодневним стварима. У књизи каже да „пише скоро 80 година“. У свим тим забележеним речима пронаћи ћете нешто што обогаћује и просвећује. Некад је то успутно запажање о животу, понекад назив уметничког дела које никада нисте видели, или једноставно запањујуц́а очигледна поента о уметности или животу коју сте пропустили. Берџер је то видео – он види ствари које други не виде.

Ово је књига која се чита и чува.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС