ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Приручници за полагање правосудног испита

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


Намена приручника је да послужи као основна литература за припрему кандидата за полагање правосудног испита у Републици Србији. Искуство је показало да се приручници користе и као помоћна литература за припрему испита из одговарајућих предмета на основним и последипломским студијама на правним факултетима. Ова едиција се реализује у саиздаваштву с Правним факултетом Универзитета у Београду.


КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО
КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО
Приручник за полагање правосудног испита, књига 4
Милан Шкулић
пето измењено и допуњено издање, 2021, 14 х 20 цм, 512 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2738-9
1.485,00 РСД
1.113,75 РСД

Књига се користи као литература за припремање правосудног испита у делу у којем се тај испит односи на кривично процесно право. Приручник је релативно малог обима и материја је у њему изложена на врло концентрисан начин. Сам текст овог приручника садржи најважније делове испитне материје и он не само да обухвата сва испитна питања која би се формулисала на темељу важећег Правилника о програму правосудног испита, него и одређена питања која произлазе из законских промена које нису обухваћене тим правилником.

С обзиром на то да је приручник фокусиран на систематско објашњење основних правила кривичног процесног права, он, иако невеликог обима, у основи садржи све делове типичног уџбеника кривичног процесног права, али наравно, у једној прилично сумарној форми.

У односу на претходно издање Приручника, измене у овом издању засноване су на „интервенцијама“ Уставног суда које се односе на поједине одредбе Законика о кривичном поступку, утврђивањем њихове несагласности са Уставом Србије.

 

О аутору

 

Аутор је редовни професор Правног факултета Универзитета у Београду и судија Уставног суда Републике Србије.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС