БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Златица Ђокић Катанић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ СВЕТА

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Бранко Кукић, Татјана Чомић

Ранији уредници: Јовица Аћин

Шта је у књижевности света најбоље? Дела старих и модерних класика, као и из пера савремених светских писаца, биће наши Гласови света. Романи, приче, па и песме, укратко књижевна дела свих врста и из свих језика, а без којих је наш живот незамислив или ће бити незамислив кад се упознате са Гласовима света – ето нашег поклона који ћете волети и са којим ћете се наћи у самом срцу креативне имагинације језика без граница.


МАРШАЛКА
МАРШАЛКА
Зора Дел Буоно
превела Маја Анастасијевић, прво издање, 2023, 13,5 x 20 цм, 296 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2888-1
1.430,00 РСД
1.358,50 РСД

Осим имена, Зора дел Буоно је од бабе наследила и породичну љагу: стара Зора је, наиме, била умешана у случај пљачке и убиства.

Маршалка је обиман, живописан породични роман о једној снажној жени, Словенки Зори Дел Буоно, која на крају Првог светског рата упознаје будућег супруга, професора радиологије Пјетра Дел Буона. Одлази с њим у Бари, на југ Италије, где двоје убеђених комуниста живе као буржуји, али се и политички ангажују у покрету отпора Мусолинијевом фашизму. Зора је упечатљива, темпераментна и способна жена, склона заповедању. Диви се Јосипу Брозу Титу, којем покушава да достави оружје и којем њен супруг спасава живот. Она жели да има већу улогу него што је то могуће, али и да битно утиче на судбине људи у свом непосредном окружењу. Њен живот и животи њених чланова породице, деце и унука, одвијају се у доба ратова и насиља, огорчених територијалних и идеолошких борби који су до данас оставили трага у свету.

У грандиозном завршном монологу стара Зора Дел Буоно испричаће своју причу до краја: причу о љубави, страсти, борбама, мржњи, издаји и једном кобном догађају који је животе њених најближих избацио из колосека.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС