БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција 1001 КЊИГА

УРЕДНИК: Јовица Аћин


Дела из бескрајне Вавилонске библиотеке, у џепном формату, за сваког, сваки трен и свугде, за читање, знање и љубав, за 1001 ноћ и 1001 дан. Колико год се понеке књиге из тог разноликог сплета могле учинити необичним, свакад су са далекосежним и озбиљним импликацијама. По духу отворене, изазовне или поверљиве, у видокругу им је увек разумевање животних појава и квалитет живота, као и постављање питања од којих не би требало да одвраћамо поглед.

МОЈА ТВРЂАВА
МОЈА ТВРЂАВА
О тамницама
Франц Кафка
прво издање, 2018, 11 X 18 цм, 173 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1434-1
990,00 РСД
842,00 РСД

Спаситељ неће доћи последњег дана него сутрадан!

„Мислим да би Тамница могла бити књига која би задовољила рупу која ме, гутајући себе, изнутра једе“, пише Кафка. Да ли то значи да је Кафка намеравао да сачини књигу, или чак роман о Тамници? Може бити. Уосталом, тамнице и затвореници су присутни и у Кафкиним најпознатијим саставима: ова збирка, међутим, доноси непознато градиво, а које је већ по себи огромно сазвежђе. Из пишчеве рукописне оставштине, са усредсређивањем на мање знане ствари, овде су сакупљени нацрти, фрагменти, записи, који се посредно или непосредно могу односити на још један од Кафкиних неостварених подухвата. Сад имамо трагове на основу којих можемо барем да жалимо за ненаписаним, али и да нас они испуњавају и подстичу у замишљању куда воде.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС