БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција НОВИ СВЕТ

УРЕДНИК: Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић


Култура и уметност – велике жртве транзиције, глобализације. Шта је то ново што поништава идентитете култура? Присуствујемо ли умирању културних вредности? Да ли је нови поетички радикализам разарање супстанцијалних ознака културе и уметности? Шта се доиста дешава у савремености у којој доминирају идеолошке острашћености различитога кова у међусобним обрачунима око тога шта јесте прогресивно, а шта ретроградно? Да ли живимо у временима најидеологизованијег дискурса у култури и око ње? – одговоре ће нам давати аутори бритког духа и слободоумне мисли.

МУЗИЧКЕ СЛИКОВНИЦЕ ОСАМДЕСЕТИХ
МУЗИЧКЕ СЛИКОВНИЦЕ ОСАМДЕСЕТИХ
Петар Јончић
прво издање, 2015, 13,5 х 20 цм, 132 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-0870-8
495,00 РСД
421,00 РСД

Експлозија звука, боја, плеса, скривених порука и отворене провокације учинила је да видео-спотови постану најпопуларнији део поп културе осамдесетих.

Књига новинара и филмског критичара Петра Јончића осветљава феномен музичких видео-спотова у доба њихове највеће експанзије, посматрајући их у контексту савремене културе кроз појаву музичких ТВ станица.

Књига Музичке сликовнице осамдесетих приказује време у коме су се рађали први покушаји спајања музике и слике у један краткометражни филм. Центар истраживања фокусиран је на редитеље. Написана популарним језиком, без академских конструкција, али с утемељеним анализама и цитатима из поп литературе, књига обрађује занимљиву и до сада неистражену тему, смештајући је у контекст новог визуелног израза који је за само двадесетак година постао релевантан део модерне уметности.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС