БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција ТРАГОВИ

УРЕДНИК: Јовица Аћин


Окупља појединачна издања у распону од уметничких монографија до специфичне документаристике. Та дела се могу налазити у свакој библиотеци, могу бити сврстана у сваку колекцију и зато стоје за себе и за нас, па куда год и за чим год да се машите – она су ту. Позивају вас, па ако им се одазовете – нећете промашити.

НЕЗАПАМЋЕНИ СВЕТ
НЕЗАПАМЋЕНИ СВЕТ
Виктор Сегален
превела Александра Манчић, прво издање, 2017, 12 x 20 цм, 222 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-1663-5
715,00 РСД
608,00 РСД

Један од врхунских француских етнографских ра­дова у форми романа, захваљујући којем се Сегален с правом сматра једним од највећих савремених пи­саца и песника и, истовремено, незаобилазним истра­живачем егзотичних култура. Незапамћени свет, чији је јунак полинезијски приповедач, дочарава нам живот последњих многобожаца на полинезијским острвима, сликајући обреде и светковине у тахићанском друштву с краја XВIII века. Искрцавањем Европљана, првенствено енглеских методистичких мисионара, наоружа­них Библијама и моралним прописима, почиње њего­во урушавање. Управо тај европски насртај изазваће искорењивање једног неспутаног света и показаће се као већма истребљивачки и ужаснији од свих древ­них масакра. Сегален се усудио да проговори о злу које мисионарство уноси у душе и о свакојаким штет­ним учинцима уплитања у живот невиног света. Такво смртоносно уплитање наводне цивилизације у живот нетакнутих племена и народа у дивљим и драгоценим забитима планете и даље траје.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС