БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Едиција ИЗМЕЂУ КРАЈНОСТИ

УРЕДНИК: Владимир КецмановићНОВОГОВОР
НОВОГОВОР
Милан Милошевић и Александар Ћирић
прво издање, 2017, 12 х 20 цм, 340 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-0477-9
770,00 РСД
578,00 РСД

Њузмагазинским осветљавањем догађаја, Милан Милошевић и Александар Ћирић су у недељнику Време наизменично водили својеврсни транзициони дневник, фокусирајући пажњу на речи које су одржавале актуелни тренутак, али и на информатичке, технолошке, политичке и социопсихолошке промене које су давале печат духу времена. Ове белешке о речима су покушај да се уз мало сатиричне соли" и подсећања на некадашње кључне речи преведе бирократски језик апликација, апсорпционих капацитета и афлуентних депривација.

Свакодневно се увећава разлика између све компликованијег интернационалног језика нове бирократије и све сведенијег омладинског 'ак 'њак" жаргона осиромашене вербалне комуникације фејсбук генерације. Неке речи указују на то да у време паметних телефона, често паметнијих од власика језик лудог @" замењује сваку другу комуникацију.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2018 — Службени гласник РС