БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови и Сопствена соба.

Књиге су штампане у ћириличном писму.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Наташа Марковић, Никола Вујчић, Миoдраг Раичевић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Јовица Аћин, Горан Петровић, Бранко Кукић
Затвори
Колекција ДЕЛТА

УРЕДНИЦИ: Никола ВујчићОБЛИЦИ ГЛИНЕ
ОБЛИЦИ ГЛИНЕ
Емброуз Бирс
превео Бојан Белић, прво издање, 2017, 136 страна, 14 х 20 cm, броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2073-1
660,00 РСД
561,00 РСД

Емброуз Бирс (1842-1914) знаменити је амерички новинар, писац кратких прича, баснописац и сатиричар. Оставио је неизбрисив траг у америчкој књижевности 19. и почетком 20. века. Најчувеније његово дело Ђаволов речник које се састоји од сатиричних дефиниција енглеских речи и политичких бесмислица одавно плени пажњу наших читалаца.  Мање је познато да је Бирс једнако добар песник и да је у поезији такође подругљив и критичан према друштвеним неправдама. Књига Облици глине садржи песме и писма преведене први пут на српски језик у којима нам се Бирс представља као песник снажног и особеног гласа док у писмима открива шта је за њега поезија значила и какве је захтеве пред њу стављао.