ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција УЏБЕНИЦИ И ПРИРУЧНИЦИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


У овој едицији објављују се дела која читаоцима чине приступачним основне појмове, категорије, теорије, методе или проблеме у појединим правним и сродним наукама. Аутори ових издања су универзитетски професори и наставници.


ОЗАКОЊЕЊЕ ГРАЂЕВИНСКИХ ОБЈЕКАТА КАО ЈАВНИ ИНТЕРЕС
ОЗАКОЊЕЊЕ ГРАЂЕВИНСКИХ ОБЈЕКАТА КАО ЈАВНИ ИНТЕРЕС
Приручник за Закон о озакоњењу објеката
приредили Александра Дамњановић, Даринка Ђуран, Владан Дорић, Дејан Чарапић
саиздаваштво са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, прво издање, 2017, 14 х 20 цм, 136 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2163-9
440,00 РСД
374,00 РСД

Због свог значаја, процес озакоњења објеката има велики друштвени, економски и правни значај. Из ових разлога, ЈП „Службени гласник“, у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, објавио је посебан приручник који ће помоћи у једноставнијем и ефикаснијем озакоњењу изграђених објеката.

Ово издање садржи објашњење начина спровођења озакоњења; примере докумената који су неопходни у поступку озакоњења; затим питања грађана и одговоре Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструкуре, као и мишљења о примени појединих одредби Закона о озакоњењу објеката

У овом издању налази се и интегрални текст Закона о озакоњењу објеката.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС