БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Едиција САПУТНИЦИ

УРЕДНИК: Маја ЖивковићОКРУТНИ ПУТ
ОКРУТНИ ПУТ
Две жене и форд на путу за Авганистан
Ела Мајар
превела Сања Недељковић, прво издање, 2017, 12,5 x 20 цм, 344 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2110-3
1.485,00 РСД
1.262,25 РСД

КЛАСИК ПУТОПИСНЕ ПРОЗЕ

Швајцаркиња Ела Мајар, „један од највећих путника под капом небеском“, 1939. отискује се на епско путовање од Женеве до Кабула у новом форду. Сапутница јој је Анемари Шварценбах, њена сународница, новинарка, фотографкиња и књижевница. Пут их води кроз Италију, Југославију, Бугарску, Турску, Иран и Авганистан. Много више од описа путовања и сусрета с људима притиснутим сиромаштвом и политичким сукобима, Окрутни пут је потресна прича о пријатељству две младе жене које су у потрази за унутрашњом равнотежом, спасом и утехом. Гламурозна, андрогина Анемари Шварценбах, чији се приказ путовања може наћи у књизи Сви путеви су отворени, тада бије изгубљену битку са својом зависношћу, а безнадежни покушаји Еле Мајар да је избави од патње и дроге сведоче о дубини њиховог односа. Окрутни пут је класик путописне прозе, а две сапутнице су због своје упечатљивости и неустрашивости налик књижевним јунацима.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС