БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Едиција САПУТНИЦИ

УРЕДНИК: Маја ЖивковићОКРУТНИ ПУТ
ОКРУТНИ ПУТ
Две жене и форд на путу за Авганистан
Ела Мајар
превела Сања Недељковић, прво издање, 2017, 12,5 x 20 цм, 344 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2110-3
1.485,00 РСД
1.039,50 РСД

КЛАСИК ПУТОПИСНЕ ПРОЗЕ

Швајцаркиња Ела Мајар, „један од највећих путника под капом небеском“, 1939. отискује се на епско путовање од Женеве до Кабула у новом форду. Сапутница јој је Анемари Шварценбах, њена сународница, новинарка, фотографкиња и књижевница. Пут их води кроз Италију, Југославију, Бугарску, Турску, Иран и Авганистан. Много више од описа путовања и сусрета с људима притиснутим сиромаштвом и политичким сукобима, Окрутни пут је потресна прича о пријатељству две младе жене које су у потрази за унутрашњом равнотежом, спасом и утехом. Гламурозна, андрогина Анемари Шварценбах, чији се приказ путовања може наћи у књизи Сви путеви су отворени, тада бије изгубљену битку са својом зависношћу, а безнадежни покушаји Еле Мајар да је избави од патње и дроге сведоче о дубини њиховог односа. Окрутни пут је класик путописне прозе, а две сапутнице су због своје упечатљивости и неустрашивости налик књижевним јунацима.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС