БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата више едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Славиша Орловић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013), Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Едиција ТРАГ

УРЕДНИК: Славиша Орловић


Едиција ТРАГ обухвата најзначајнија дела домаћих и страних аутора, који својим делима остављају дубог траг у области којом се баве. Овим књигама отвара се перспектива дебата, истаживања и различитих приступа у области друштвених наука, а пре свега политичких наука, права, економије, социологије и филозофије. Дела обухваћена овом едицијом трагају за одговорима на најважнија питања савременог друштва.

ОМЕТЕНА ДЕМОКРАТИЈА
ОМЕТЕНА ДЕМОКРАТИЈА
Политика глобалног протеста
Иван Крастев
прво издање, 2017, 15 x 23 цм, 72 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2053-3
330,00 РСД
247,00 РСД

У три кратке године између „Окупирајмо Волстрит“ и Путиновог „Окупирајмо Крим“, сведоци смо многобројних протеста широм света – Арапског пролећа, Руске зиме и Турског лета, као и припајања Украјине. Истражујући политичке протесте, Иван Крастев указује на то да они представљају прожимајуће неповерење у демократске институције.

Они одбијају утврђене политичке партије, испитују мотиве mainstream медија, не признају легитимитет ниједне специфичне владавине и одбацују све формалне организације. Јасно су ставили до знања шта не желе – status quo – али немају никакву оптимистичну визију алтернативне будућности. Да ли то указује на радикалне промене у начину на који ће се упражњавати политика? 

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС