БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови и Сопствена соба.

Књиге су штампане у ћириличном писму.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Наташа Марковић, Никола Вујчић, Миoдраг Раичевић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Јовица Аћин, Горан Петровић, Бранко Кукић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Миодраг Раичевић, Никола Вујчић, Гојко Тешић, Јовица Аћин, Горан Петровић, Владимир Кецмановић


Нова дела домаћих писаца, познатих и непознатих! Откривамо за вас ауторе без чијих песама, прича, романа, не бисмо знали ко смо и који је наш језик, јер артикулишући сопствену културу наш живот поприма достојанство људског света.

ПАУЧИНА
ПАУЧИНА
Видосав Стевановић
прво издање, 2019, 13,5 x 20 цм, 312 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2408-1
880,00 РСД
748,00 РСД

Мртви су јемци, шаптаци и пророци. Једини сведоци и последњи саговорници.

Добро је, заиста је добро што не морам измишљати. Догађаји које ми Искра преноси – свеједно ми је да ли то заиста чини или ја са собом разговарам – иду природним редом, не морам смишљати драмске заплете, намештене сукобе, ексцентричне личности и фабулу која се заплиће да би се расплела.

Напокон, приповест је готово увек паметнија од приповедача.

Мој бивши занат, којим се не бавим зато што не могу колико и због тога што се овде безмало ништа не догађа, научио ме је  записивању, никако измишљању или преписивању измишљеног. Тако је најсигурније и најпоштеније. Интерпретације, преуређивања грађе и тумачења спадају у есејистику и пропаганду, а од тога сам побегао главом без обзира, између осталог.

Јер у тим распршеним, распусним и дивљим речима које се размењују тамо доле без разлога и смисла крију се клице новог рата.

У њима се конзервирају, из њих ће проклијати кад куцне њихов час.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС