БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција СКЛАДИШТЕ

УРЕДНИК: Петар В. Арбутина

„Маргинални феномени стваралаштва“ – репортаже, полемике, спорне чињенице културе, занемарено стваралаштво, документa и грађa о појединим споровима, тзв. књижевнa публицистикa.

ПИСАЦ У ВРТУ
ПИСАЦ У ВРТУ
Најлепше приче и песме о биљкама и пријатељству
приредио Томислав Маринковић
прво издање, 2016, 11,5 х 19,5 цм, 140 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0759-6
715,00 РСД
608,00 РСД

Аутори у овој књизи који су се љубазнио одазвали молби приређивача истински су мајстори језика и пера, упућени у магловите тајне стварања књижевног дела, али и марљиви узгајивачи цвећа, украсних и воћних садница и другог ботаничког шаренила. Лепо уређена башта, у којој има више живота и чисте лепоте него у напрегнутим и суздржаним људским односима изван књижевног текста, у тескоби спољашњости, таква је књига Писац у врту. То је мала антологија прозних и поетских исказа о биљном свету, насталих из запажања, али се та пажња не исцрпљује у лаконском погледу на врт, нити у слици уског, уоквиреног значења. У чину писања наших аутора налази се позив на нешто тајанственије, лепше и даље, као сведочанство о вечном баштованском умећу људског духа.

(Томислав Маринковић)

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС