БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција СКЛАДИШТЕ

УРЕДНИК: Петар В. Арбутина

„Маргинални феномени стваралаштва“ – репортаже, полемике, спорне чињенице културе, занемарено стваралаштво, документa и грађa о појединим споровима, тзв. књижевнa публицистикa.

ПИСАЦ У ВРТУ
ПИСАЦ У ВРТУ
Најлепше приче и песме о биљкама и пријатељству
приредио Томислав Маринковић
прво издање, 2016, 11,5 х 19,5 цм, 140 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0759-6
715,00 РСД
608,00 РСД

Аутори у овој књизи који су се љубазнио одазвали молби приређивача истински су мајстори језика и пера, упућени у магловите тајне стварања књижевног дела, али и марљиви узгајивачи цвећа, украсних и воћних садница и другог ботаничког шаренила. Лепо уређена башта, у којој има више живота и чисте лепоте него у напрегнутим и суздржаним људским односима изван књижевног текста, у тескоби спољашњости, таква је књига Писац у врту. То је мала антологија прозних и поетских исказа о биљном свету, насталих из запажања, али се та пажња не исцрпљује у лаконском погледу на врт, нити у слици уског, уоквиреног значења. У чину писања наших аутора налази се позив на нешто тајанственије, лепше и даље, као сведочанство о вечном баштованском умећу људског духа.

(Томислав Маринковић)

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС