БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Златица Ђокић Катанић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гојко Тешић, Владимир Кецмановић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Горан Петровић


Нова дела домаћих писаца, познатих и непознатих! Откривамо за вас ауторе без чијих песама, прича, романа, не бисмо знали ко смо и који је наш језик, јер артикулишући сопствену културу наш живот поприма достојанство људског света.

ПЛАЧ МАЧКЕ БОЖИЈЕ
ПЛАЧ МАЧКЕ БОЖИЈЕ
Ђорђе Д. Сибиновић
друго издање, 2022, 13,5 x 20 цм, 180 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2693-1
880,00 РСД
836,00 РСД

Црно није боја, већ одсуство светла. Живот није стање, већ вечито трагање. Лаж није вештина неговорења истине, већ одсуство смисла. Мрак биоскопских дворана није контраст неопходан за светле филмске слике, већ подсећање на наше личне таме. Они који мисле другачије или су наивни, или су кукавице. Колико год да је филм донео светлих слика у наше животе, толико нам је показао колико су нам таме блиске. Ово је књига о томе. О тмини која је требало да засветли на биоскопском платну, али је још јаче сијала у судбини другог човека, која је постала усуд писца и редитеља. О ожиљицима који остају када нас напусти неко драг, о оним резовима када нам није јасно да ли смо животни јунаци неке филмске роле или покушавамо да будемо филмски јунаци сопственог живота. Нема јасне границе, само нас бол подсећа да филм који је постао живот никада неће бити снимљен.

Награда „Липље“ за савремено стваралаштво на Међународном сајму књиге Бањалука 2021. 

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС