БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Едиција КЊИГАОНИЦА

УРЕДНИК: Весна Смиљанић Рангелов


Намењена је родитељима с негованом читалачком навиком, коју не подмирују издања типа приручника „Како да...“. За храбре родитеље који преиспитују стварност, поштују уметност и схватају значај културе у одрастању своје деце. Речју – за културне родитеље.

ПОЛИТИКА ЗА ДЕЦУ
ПОЛИТИКА ЗА ДЕЦУ
Све што нисте ни знали да желите да знате о родитељству данас
Јована Папан
прво издање, 2018, 16 x 20 цм, 245 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2166-0
770,00 РСД
655,00 РСД

СВЕ ШТО НИСТЕ НИ ЗНАЛИ ДА ЖЕЛИТЕ ДА ЗНАТЕ О РОДИТЕЉСТВУ ДАНАС

Ако се једнога дана и претворимо у бића много мање мислећа и умешна него што смо данас – значиће да нисмо успели. Ипак, ми ћемо макар знати да смо били ту, и то не као какви пуки посматрачи цивилизацијске незгоде, већ као непоколебљиви борци, на правој страни. Дакле, драга Јована, све ово што чиниш за добробит наше деце није и не може бити узалуд!

Урош Петровић, књижевник

Збирка есеја Јоване Папан прати утицаје глобализације и транзиције на српско друштво кроз обично занемарену перспективу родитељства и одрастања, а захваљујући сочним примерима и духовитим опаскама, чита се у даху. Оригиналном синтезом личних искустава, породичне историје и најновијих истраживања, ова колекција текстова Јоване Папан садржи неке од најбољих есеја на српском језику.

Др Жељка Бутуровић, психолог, Универзитет Колумбија, научни сарадник у Институту друштвених наука у Београду.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС