БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Едиција КЊИГАОНИЦА

УРЕДНИК: Весна Смиљанић Рангелов


Намењена је родитељима с негованом читалачком навиком, коју не подмирују издања типа приручника „Како да...“. За храбре родитеље који преиспитују стварност, поштују уметност и схватају значај културе у одрастању своје деце. Речју – за културне родитеље.

ПОЛИТИКА ЗА ДЕЦУ
ПОЛИТИКА ЗА ДЕЦУ
Све што нисте ни знали да желите да знате о родитељству данас
Јована Папан
прво издање, 2018, 16 x 20 цм, 245 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2166-0
770,00 РСД
539,00 РСД

СВЕ ШТО НИСТЕ НИ ЗНАЛИ ДА ЖЕЛИТЕ ДА ЗНАТЕ О РОДИТЕЉСТВУ ДАНАС

Ако се једнога дана и претворимо у бића много мање мислећа и умешна него што смо данас – значиће да нисмо успели. Ипак, ми ћемо макар знати да смо били ту, и то не као какви пуки посматрачи цивилизацијске незгоде, већ као непоколебљиви борци, на правој страни. Дакле, драга Јована, све ово што чиниш за добробит наше деце није и не може бити узалуд!

Урош Петровић, књижевник

Збирка есеја Јоване Папан прати утицаје глобализације и транзиције на српско друштво кроз обично занемарену перспективу родитељства и одрастања, а захваљујући сочним примерима и духовитим опаскама, чита се у даху. Оригиналном синтезом личних искустава, породичне историје и најновијих истраживања, ова колекција текстова Јоване Папан садржи неке од најбољих есеја на српском језику.

Др Жељка Бутуровић, психолог, Универзитет Колумбија, научни сарадник у Институту друштвених наука у Београду.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС