БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Златица Ђокић Катанић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гојко Тешић, Владимир Кецмановић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Горан Петровић


Нова дела домаћих писаца, познатих и непознатих! Откривамо за вас ауторе без чијих песама, прича, романа, не бисмо знали ко смо и који је наш језик, јер артикулишући сопствену културу наш живот поприма достојанство људског света.

ПОСЛЕДЊИ АРГОНАУТ
ПОСЛЕДЊИ АРГОНАУТ
Александар Гаталица
прво издање, 2018, 13,5 x 20 цм, 385 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2248-3
660,00 РСД
561,00 РСД

Заборавити све или се сећати свега – шта је веће проклетство?

Главни јунак романа Александра Гаталице наједном заборавља читаву своју приватну историју. У нади да ће пронаћи лек за амнезију, стиже у завод у којем га доводе на праг потпуног сећања на читаве епохе и све људе које су у њима живели.

Шта би се догодило ако би се сећања свих 7.428.659.237 људи, колико се претпоставља да је од житеља древног града Ур до данас живело, нашла на једном месту? Готово седам и по милијарди савршено оригиналних приватних историја постале би бескрајни резервоар за сваког ко с њима може да се повеже...

Глава протагонисте постаје врста радио-станице за сећања на све што се икад упамтило – посредством глијалних ћелија...

У нашем мозгу постоји деведесет одсто ћелија које се зову беле или глијалне и за које се до пре само мало више од пола века мислило да не раде ништа. Најновија открића говоре да оне међусобно комуницирају калцијумским таласима. Шта једна другој саопштавају, наука још не зна – али ту почиње нови роман Александра Гаталице Последњи аргонаут.

Награда за савремену књижевност „Липље“ на 23. међународном сајму књига у Бањалуци.

Награда „Стеван Пешић" Градске библиотеке Новог Сада и Савета месне заједнице Ковиљ.

Награда „Исидора Секулић“ за 2018.


Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС