ПОСЕБНА ИЗДАЊА

Библиотека Посебна издања
Посебна издања
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Милка Зјачић Аврамовић, Јово Вукелић, Маја Живковић, Милољуб Албијанић
Затвори
ПОСЕБНА ИЗДАЊА

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Јово Вукелић, Маја Живковић, Милољуб АлбијанићПРВИ СРПСКИ TWITT КУВАР
ПРВИ СРПСКИ TWITT КУВАР
Слободан Стојићевић
прво издање, 2016, 14 х 20 цм, 188 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0777-0
1.210,00 РСД
605,00 РСД

Први српски twitt кувар аутора Слободана Стојићевића сачињен је од рецепата готово заборављеих, старих српских јела, ниједан дужи од 140 словних знака, колико их има twitt. Аутор још истиче: „Постало је  неопходно да уз поједине рецепте напишем и приче које су са њима у дослуху. И то литерарне приче у којима се мешају машта и стварност. Природно, наметнуло се да рецепти старих јела и приче уз њих, буду исписани старим српским језиком“.

Отуда је књига за језичке и кулинарске сладокусце опремљена и Речником мање познатих речи, а писац  препоручује и коју би музику ваљало слушати. Илустрације Косте Миловановића још више дочаравају бисере баштине наших предака.

Стојићевић истиче: „једноставно је, укусно, али и више од јела: сваки рецепт је лек против нестајања! Ми тако извлачимо јело из заборава, а оно нас спасава од безличности“. 

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС