БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција УМЕТНОСТ У ТЕОРИЈИ И ИСТОРИЈИ

УРЕДНИЦА: Милка Зјачић АврамовићПРЕДЕЛИ
ПРЕДЕЛИ
Џон Берџер о уметности
Џон Берџер
приредио Том Овертон, превео Миодраг Марковић, прво издање, 2019, 16 x 22,5 цм, 372 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2376-3
1.870,00 РСД
1.590,00 РСД

„Ја се дивим и волим књиге Џона Берџера... Још од времена Лоренса није било писца који придаје такву пажњу чулности света док, у исто време, одговара императивима савести. Он је чудесан уметник и мислилац."

Сузан Зонтаг

Књига Предели. Џон Берџер о уметности је последња књига Џона Берџера, и представља компилацију есеја од 1950. до данас, које је уредио Том Овертон.

Као један од најутицајнијих интелектуалаца нашег доба, врсни приповедач и мислилац, Џон Берџер изазива читаоце да преиспитају сваку претпоставку о улози креативности у својим животима.  У овој сјајној збирци различитих дела, од есеја, кратких прича, песама и превода, откривамо како је Берџер дошао до свог јединственог начина посматрања, и како га око уметника, у овим текстовима, чини приповедачем, а не критичарем. Он одаје почаст писцима и мислиоцима који су утицали на њега – Валтеру Бењамину, Рози Луксембург, Бертолту Брехту...

Књига Предели. Џон Берџер о уметности – као и књига Портрети – употпуњавају путовање кроз историју уметности, које ће бити интелектуално мерило у годинама које долазе.

 

 

 

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС