БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Златица Ђокић Катанић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ СВЕТА

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Бранко Кукић, Татјана Чомић

Ранији уредници: Јовица Аћин

Шта је у књижевности света најбоље? Дела старих и модерних класика, као и из пера савремених светских писаца, биће наши Гласови света. Романи, приче, па и песме, укратко књижевна дела свих врста и из свих језика, а без којих је наш живот незамислив или ће бити незамислив кад се упознате са Гласовима света – ето нашег поклона који ћете волети и са којим ћете се наћи у самом срцу креативне имагинације језика без граница.


ПРЕ НО УМРЕ БРЕЖЊЕВ
ПРЕ НО УМРЕ БРЕЖЊЕВ
Јулијан Ћокан
превео с румунског Миљурко Вукадиновић, прво издање, 2021, 13,5 х 20 цм, 140 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2393-0
1.320,00 РСД
1.122,00 РСД

Да нисам био совјетски пионир, могао бих писати, можда, само о транзицији, или бих измишљао наративне светове.Чепркам“ по совјетској прошлости зато што моја садашњост садржи „мрљу“ те дубоке прошлости.

...

„Ћокан уверљиво, горким тоновима и саркастичним валераmа слика мрачне обрисе историјске епохе на заласку (чији је граничник смрт Брежњева), и транзиције „без краја“, са свима типичним и атипичним карактеристикама. Од детињства зачињеног пионирством, па до одласка у војску, непоредним искуством осликава молдавску совјетску реалност у транзицији, која још увек потреса већину бивших совјетских „република-сестара.“

Миљурко Вукадиновић

 

 

 

 

 

 

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС