ПОСЕБНА ИЗДАЊА

Библиотека Посебна издања
Посебна издања
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Милка Зјачић Аврамовић, Јово Вукелић, Маја Живковић, Милољуб Албијанић
Затвори
ПОСЕБНА ИЗДАЊА

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Јово Вукелић, Маја Живковић, Милољуб АлбијанићРАЗУМЕТИ УМЕТНОСТ
РАЗУМЕТИ УМЕТНОСТ
Историја, језици, епохе, стилови
Марија Карла Прете
превела с италијанског Бојана Алексић, прво издање, 2016, 22 х 26,5 цм, 384 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-1981-0
4.400,00 РСД
3.740,00 РСД

Ова књига ће вам помоћи да разумете језик, изражајна средства и симболе уметности. Истовремено, она је и универзална историја уметничког израза, од пећине Алтамира до ренесансе, импресиониста и нових тенденција савремених уметника. Више од 1000 слика у боји на занимљивом путовању откриће вам све тајне сликарства, скулптуре, архитектуре, цртаних филмова и фотографије.

Ликовна уметност, као и књижевност, музика или игра, користи шифровани језик. Ова књига открива тајне шифре уметничког изражавања и учи нас како да разумемо и тумачимо језик слика. Преко мноштва илустрација у првом делу књиге упознаћемо се с разним фазама израде уметничког дела и техникама које уметници користе: од  проучавања форми до представљања простора, од симетрије до линија људске фигуре, од светла до структуре и улоге боја итд.

У другом делу, хронолошким редом, од античких до средњовековних времена, од ренесансе до савременог доба, представљена су најважнија дела у историји уметности.

Ова књига је неопходно средство и драгоцен водич кроз свет дела и уметника који су оставили најдубљи траг у историји уметности.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС