БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Едиција РЕЧНИЦИ И ЕНЦИКЛОПЕДИЈЕ СВАКОДНЕВНОГ ЖИВОТА

УРЕДНИК: Бранко Кукић


Реч је о речницима, енциклопедијама, лексиконима и кратким историјама који се односе на свакодневни живот, али се такође баве необичним, бизарним, откаченим и искошеним темама из света уметности, религије, историје, јавног живота, комуникације и природних појава. Могу бити у служби широког слоја читалаца: од студената до радозналих и доконих људи.


РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА У ИНДИЈУ
РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА У ИНДИЈУ
Жан-Клод Каријер
превела Олгица Стефановић, прво издање, 2019, 312 стр., 12 x 20 цм, броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2264-3
1.210,00 РСД
1.029,00 РСД

Индија се опире погледу ништа мање него разуму: мноштво народа, језика, обичаја, веровања, занимања. Мноштво прошлости у мноштву садашњости. Могли бисмо помислити да таква земља не постоји. Ипак, индијска демократија функционише и сви ти народи делују као један.

Којим чудом? Овај речник – у коме би љубав желела да не буде слепа – покушава да одговори на то питање током непрестаног и веома индијског цикцак путовања од места до места, од бога до бога, од човека до човека и од случаја до случаја. Водич нам је Махабхарата, велики епски спев који чини невидљиво али свемоћно везиво Индије, илузије која своју стварност налази само у спеву.

Жан-Клод Каријер (1931), француски писац, драматург и сценариста. Код нас су преведене његове књиге Разговори са далај-ламом, Не надајте се да ћете се решити књига (разговори Жан-Филипа де Тонака са Жан-Клодом Каријером и Умбертом Еком), Речник глупости и грешака у расуђивању (коаутор са Гијем Бештелом), Летовање господина Илоа и Гојине утваре (коаутор са Милошем Форманом).

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС