БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Едиција РЕЧНИЦИ И ЕНЦИКЛОПЕДИЈЕ СВАКОДНЕВНОГ ЖИВОТА

УРЕДНИК: Бранко Кукић


Реч је о речницима, енциклопедијама, лексиконима и кратким историјама који се односе на свакодневни живот, али се такође баве необичним, бизарним, откаченим и искошеним темама из света уметности, религије, историје, јавног живота, комуникације и природних појава. Могу бити у служби широког слоја читалаца: од студената до радозналих и доконих људи.


РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА У КУЛИНАРСТВО
РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА У КУЛИНАРСТВО
Aлен Дикас
превела Јелена Митровић, прво издање, 2016, 12 х 20 цм, 376 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-1060-2
990,00 РСД
842,00 РСД

Све је ухватило корене у детињству проведеном међу поврћем у башти и живином из сеоског дворишта. Али све је потом обогаћено жељом да култивишем укус. Увек ћу наћи времена да пробам ново маслиново уље, либански сир уваљан у бибер, хлеб с домаћим квасцем или шумске јагоде. И увек ће се наметнути исто питање: Шта учинити да се из тог производа извуче најбоље? Тада, на том дугачком интелектуалном и практичном путешествију, наступа куваров осећај... Сензибилитет јесте и изражавање, показивање извесних наклоности, чак и залагање за њих. Наравно да моји лични укуси имају утицај! Осећај за ствари и бића, пејзаже и атмосфере, клијенте које примамо, занатлије с којима радимо, сабраћу коју срећемо, за памћење које о томе чува траг, све ово, заправо, кухињу сврстава, пре свега, у подручје духа.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС