БИБЛИОТЕКА LEXIS

Библиотека LEXIS обухвата широк спектар лексикографских и монографских издања: од речника, преко тематских и општих лексикона и енциклопедија, до научних и есејистичких радова, савремених и историјских, не само из домена лексикографије већ и из различитих области културе и науке, посебно науке о језику и језичке праксе.

Лексис
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Борисав Челиковић
Затвори
РЕЧНИЦИ И ЕНЦИКЛОПЕДИЈЕ
Градимо ли културу сећања и знања о себи? Познајемо ли градове Србије?

Остали уредници: Милојко Кнежевић, Миливоје Стефановић, Светлана Гавриловић, Весна Смиљанић Рангелов.


СРПСКО-НЕМАЧКИ ПОСЛОВНИ РЕЧНИК
СРПСКО-НЕМАЧКИ ПОСЛОВНИ РЕЧНИК
Wirtshaftswörterbuch Serbisch-Deutsch
Весна Радмиловић
прво издање,2017, 15 х 24 цм, 516 стр., тврд повез, латиница
ISBN 978-86-519-2032-8
1.650,00 РСД
1.403,00 РСД

Речник обухвата више од 30.000 економских, берзанских, банкарских, правних, финансијских, маркетиншких, политичких и других термина. Намењен је пословним људима, предузетницима, преводиоцима, стручњацима, професорима и студентима на факултетима и у стручним школама. Свима који комуницирају на немачком говорном подручју или се баве истраживачким радом на том језику, овај речник биће од велике помоћи и допринеће напреднијој употреби и бољем разумевању овог светског језика. Систематичан и једноставан за употребу, даје исцрпна објашњења и дефиниције речи и израза. Реч акција, на пример, има 243 пододреднице које илуструју употребу речи у колокацијама, синтагмама, реченицама, фразама и изразима, у различитим значењима основног појма. Уз 166 примера употребе речи банка, пред корисником речника је и 110 примера различитих употреба придева банкарски.

Овај речник ауторке Весне Радмиловић резултат је вишегодишњег рада и искуства стеченог током усменог и писменог превођења у државним привредним установама.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС